Hundspann vinter

Upplev nord-västra delen av Dalarnas fjällområden skogar bakom ett hundspann.  Hundspannet som du kör består av 6 st snälla och vältränade renrasiga Alaskan Malamuter och Alaskan Huskies. Ta med dina vänner/familj eller kom själv och och få en upplevelse tillsammans med andra. Antal gäster på turen varierar mellan 1-10 st.
För tur med enskild eller sluten grupp kontakta oss.
 

Turer
 

Dagsturer: Gruppen blir guidad, två stycken får dela på ett hundspann bestående av 5-6 st hundar, en sitter i och en kör sedan byter man efter halva turen. 


2 - timmar, 700:- (vuxna)
Halvdags tur, inkl. fika, 900:- (vuxna)
Heldags tur, inkl. korv grillning, 1200:- (vuxna)

 

Övernattningsturer: Vildmarkskarakatär med guide. Du får en egen släde där du har din egna packning och den gemensamma utrustningen som ska användas på turen. Du kommer till vår gård/camp dagen innan själva hundspanns-turen börjar, på kvällen äter gruppen en gemensam middag. Andra dagen, då turen börjar, så samlas gruppen på gården och börjar packa sin släde, instruktioner ges även då om hur man kör släden och hur man hanterar hundarna. Därefter hjälps vi åt att spänna för hundspannen och det är dax att starta. Vi kör både på skoterleder men även ospårat.

På turen ingår mat (frukost, lätt lunch och middag) till hela gruppen (godis och ev. alkohol tas med själv), man sover i enkla men trevliga stugor på fjället. Stugorna har en vedugn för värmen. Det finns oftast sängar där, annars sover vi på golvet på liggunderlag. Stugorna har torrtoa, och vatten hämtas i en bäck i närheten. Vi hjälps åt med mat till hundar, mat till gruppen och städning. 

OBS! Behöver du hyra vinterkängor/sovsäck/fodrad-overall/liggunderlag. Är du vegan/vegetarian/gluten eller en annan allergi måste det sägas till i förväg! 

För info och priser var god kontakta oss.

Hundspann vår, sommar, höst

Det finns annat än att stå på en släde med snö framför sig, innan snön kommer så kör man hundarna med en fyrhjulig vagn. Följ med på en träningstur tidigt på morgonen och se den vackra morgonsolen krypa fram eller en sen sommarkväll då kylan har lagt sig! Vi har 4st vagnar där det kan vara 2 st på varje vagn, turen har en guid med sig. Varje hundspann består av 6-8 hundar. 

Turer:

1-1,5 timme, 500:-

E-mail            Kristin             Christer