Om oss

Det var hundarna som förde oss samman, eftersom vi träffades på samlingar i Norsk Polarhundsklubb i mitten av 90-talet. 1997 flyttade vi upp till Sörsjön, innan dess hade vi levt ihop i drygt ett år i Lödöse utanför Göteborg. År 1999 fick vi en dotter, Katarina. 

Idag arbetar och lever Kristin och Christer med det som de är intresserade av.

 

Christer

Christer är född och uppvuxen i Göteborg. Efter lumpen som fallskärmsjägare arbetade han framför allt med fiskeriundersökningar i norrland. Av diverse orsaker bytte han bana och 1979 började Christer som brand- och ambulansman i Göteborg. Efter 18 år i räddningstjänsten på ett flertal olika positioner slutade han 1997. Christer har varit ordförande för rasklubben alaskan malamute och var ordförande i Svenska Polarhundsklubben år 2000-2006.

Djur och natur har alltid varit Christers stora intresse.

Han har tre barn totalt, ett gemensamt med Kristin. 

Kristin

Kristin kommer från Baerum utanför Oslo. När hon växte upp höll hon framför allt på med hästar och hundar. Hästarna har hon också haft som arbete under ett flertal år. Med den egna hästen "Tordensky" tävlade hon som Young rider i dressyr. Kristin har suttit med i avelsrådet för Svenska alaskan malamuteklubben.

 

Katarina

Katarina är Christers och Kristins gemensamma dotter, hon är född 1999. Katarina går i gymnasiet i Mora och bor där under vardagarna, på helgerna kommer hon hem till Sörsjön och ägnar fritiden till djuren men framför allt hundarna. Medans föräldrarna brinner för Alaskan Malamute så brinner hon istället för Alaskan Huskies. Katarina tävlar med sina egna huskies mestadels i Norge såsom Femundlöpet som är en långdistanstävling. Katarina jobbar och hjälper till på gården/företaget.

hundspann